2013. május 26., vasárnap

Kakukkfüves mézes sült sárgarépa



A sárgarépát nem csak levesben szeretjük, gyakran készítem köretnek, vegyesen más zöldségekkel vagy csak magában. Van "öreg" répából készült sült sárgarépa és újból, vajon sült sárgarépa a blogon, 
van aki nagyon szereti :)




Amikor még Édesapám nagy kertjében, nagyon sok sárgarépa nőtt, akkor készült gyakran.
A pár centis répákból   -amit ritkítás céllal szedtünk ki-  nagyon mutatós. 
Szinte minden zöldfűszerrel harmonizál.




Most is új sárgarépából készítettem, kevés mézzel és kakukkfűvel ízesítettem.




Kakukkfüves mézes sárgarépa

 Hozzávalók
sárgarépa (2 csomag)
méz (1 ek)
olívaolaj (0,5 dl)
tengerisó
sok-sok kakukkfű (2 féle)
víz

A répákat alaposan megmostam (egy dörzsölős szivaccsal megdörzsöltem) és hosszában 6 felé vágtam.
Az olajat megforrósítottam beleraktam a répákat, pirítottam picit, majd rácsorgattam a mézet.
A kakukkfű egy részét,  ágastól szórtam rá. Majd amikor a kakukkfű is a forrótól elkezdett illatozni, löttyintettem rá vizet és percek alatt fedővel fedve megpároltam.

Sóztam és  friss citromos kakukkfű virágjával megszórva tálaltam.




(A víz teljesen párologjon el, tényleg csak egy kevés kell alá.)








4 megjegyzés:

  1. Ez valami fantasztikusan fincsi lehet!!!!!Minden alkotóelem a kedvencem.:)Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy Neked is :) akkor biztosan ízleni fog :)

      Törlés
  2. nekem is nagyon tetszik!
    gyönyörű már a neve is, mutatós is nagyon, és hát az, hogy 4 hozzávalóból, amiből 3 fűszer:), ilyen pazar fogást készítesz... én is kipróbálom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lillacska, szerintem ízleni fog Nektek. Köszönöm :)

      Törlés